GROEPEN KAST

Groepenkast installeren of vervangen

Is uw groepenkast verouderd of vraagt de toename aan elektrische apparatuur in huis om een groepenkast met meer mogelijkheden? Schakel Omega Technieken in. Omega Technieken adviseert u graag over het uitbreiden of vervangen van uw groepenkasten. Als u uw groepenkasten door ons laat monteren dan worden deze door Vonk Elektro veilig en vertrouwd geplaatst volgens de huidige standaard en geldende normen. Tevens zijn wij gecertificeerd en hebben wij de benodigde diploma’s. Als u kiest voor Omega Technieken dan kiest u voor onbezorgd installatie gemak.
 

Steeds meer elektrisch

Een groepenkast is nodig om elektrische apparaten in een huis of pand te voorzien van stroom. We hebben in en om ons hedendaagse huis steeds meer elektrische spullen: waterpompen, zonnepanelen, high-tech keukenapparatuur en nog veel meer. Soms is het hierdoor noodzakelijk om groepenkasten uit te breiden. Zo weet u zeker dat u kunt genieten van alle gemakken die uw huis vol handige gadgets en apparatuur biedt. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen om uw huis een nog fijnere plek te maken? Neem contact met ons op.

Gevaren verouderde groepenkast

Als u groepenkast is verouderd, is het zaak om deze snel te laten vervangen. Doordat de groepenkast is verouderd, kan er namelijk een schakelaar blijven hangen waardoor de spanning continu blijft lopen. Gevaar voor brand, elektrocutie of opgeblazen apparatuur ligt dan op de loer. Maar, hoe herkent u verouderde groepenkasten? Meestal ziet u dit aan de ouderwetse zekeringen in de groepenkast. Daarnaast is het goed om iedere maand de aardschakelaar even te testen door op de testknop op de aardschakelaar te drukken. Hierna moet de schakelaar direct uitvallen. Is dit niet het geval, dan is de aardschakelaar defect en moet deze vervangen worden. Vindt u het moeilijk om zelf te bepalen of de groepenkast aan vervanging toe is? Schakel Omega Technieken in en wij adviseren u graag!

1-fase of 3-fase groepenkasten?

Binnen woningen en kleine bedrijven wordt meestal gebruik gemaakt van de 1-fase groepenkast. Deze is geschikt voor gebruik van gangbare elektrische apparaten. Als u daarentegen kiest voor een elektrische kookplaat of een jacuzzi in de tuin dan is een 3-fase groepenkast nodig. Deze apparaten functioneren namelijk op krachtstroom en dit kan alleen met een 3-fase groepenkast.

Inhoud groepenkast

Een groepenkast heeft een aantal vaste elementen. Zo is een groepenkast altijd voorzien van een hoofdschakelaar, een aardschakelaar, installatieautomaten en een Din-rail. Hoeveel installatieautomaten een groepenkast nodig heeft, is afhankelijk van het vermogen van de elektrische apparaten in huis. Verder kan een groepenkast onder andere uitgebreid worden met een kookgroep of fornuisgroep, een baltransformator, een overspanningsbeveiliging en een stopcontact.

Wat kost een groepenkast

Er bestaan dus veel soorten groepenkasten. Uw wensen en mogelijkheden zijn bepalend voor het prijskaartje. Toch kunnen we u wel een indicatie geven van de kosten. Een één fase abt groepenkast met zes keer automaat 16A, twee keer aardlek 40A en één keer hoofdschakelaar kost inclusief montage €420 euro, exclusief btw.

Benieuwd wat een groepenkast kost die van al uw wensen en behoeften is voorzien? Neem dan contact op met Omega Technieken en wij maken vrijblijvend een offerte voor u. Zo weet u wat het u kost om optimaal gebruik te maken van alle luxe in uw huis.
BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?

06-41939368


WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG

08:00 - 17:30