SCHAKELMATERIAAL

Installatie schakelmateriaal

Het grootste deel van de elektrische installatie in een woning is niet te zien. Leidingen zijn weggewerkt in wanden en plafonds en stopcontacten zijn soms laag aangebracht zodat deze minder zichtbaar zijn. Toch kan een schakelaar of stopcontact ook de finishing touch zijn die uw specifieke ruimte net dát ietsje meer geeft.
 

Design schakelmateriaal

U kunt natuurlijk kiezen voor een standaard stopcontact en een witte lichtschakelaar, maar er zijn veel meer opties qua kleur, materiaal en afwerking waaruit u kunt kiezen bij het plaatsen van uw schakelmateriaal.

Afwerking

Zo is het mogelijk om te kiezen voor een stopcontact met klep zodat deze minder opvalt. Dit oogt strakker en vindt men vaak mooier. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook de impuls-schakelaar die bij bij het licht aan of uit altijd in dezelfde stand staat. Dat ziet er strakker uit als er bijvoorbeeld meerdere schakelaars naast elkaar zijn.

Kleur van schakelmateriaal

Een schakelaar in een neutrale kleur is mooi, maar in een badkamer kan er tevens gekozen worden voor een opvallende kleur die bijvoorbeeld goed combineert met de greepjes van het badmeubel of de inbouw spots. Ook in de keuken kunnen de stopcontacten en schakelaars afgestemd worden op de tegels of andere onderdelen van de keuken.

Materiaal

Schakelaars en stopcontacten in RVS (metaal) of aluminium combineren mooi met deurgrepen, RVS apparatuur en spots. Ook is het mogelijk om te werken met natuurlijke materialen zoals terracotta, glas of natuursteen.

Alles in één schakelmateriaal

De installatie in uw huis kunt u ook uitbreiden met een gebouw-beheersysteem. Dit heet ook wel domotica. Dit is een koppeling tussen verschillende installaties. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een schakelaar laten maken waarmee u in één klik alle lampen in uw bad- en slaapkamer uit doet, inclusief de vloerverwarming van de badkamer. Hierdoor hoeft u veel minder handelingen te verrichten en daarbij bespaart u energie doordat de vloer niet onnodig verwarmd blijft als u er geen gebruik van maakt.

Vindt u dit onhandig? Dan is een afstandbediening wellicht ook een uitkomst voor u. Dan heeft u toch het gemak van de diverse installaties bedienen via één paneel, maar hoeft u niet alles in één keer aan of uit te doen.

Uw partner voor al uw schakelmateriaal

Bij schakelmateriaal hoeft u dus niet alleen te denken aan het knopje op de muur waarmee u het licht aan en uit doet. Er zijn legio schakelingen mogelijk in uw woning die allemaal van een bijpassende afwerking en koppeling kunnen worden voorzien. Omega Technieken is uw partner voor alle installatie vraagstukken. Neem contact met ons op en wij zijn graag de verbindende schakel tussen u en uw gewenste schakelmateriaal.
BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?

06-41939368


WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG

08:00 - 17:30