Inductie kookplaat installeren

Inductie groep installeren

Steeds meer keukens zijn voorzien van een inductiekookplaat. Hier is elektriciteit voor nodig, in tegenstelling tot de fornuizen waarbij er op gas wordt gekookt. Voor het koken op inductie is vaak een uitbreiding in de groepenkast nodig. Bij Omega Technieken bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij voorzien uw groepenkast graag van de nodige uitbreiding. Wint u liever eerst wat advies in over de mogelijkheden? Ook dan helpen wij u graag. Neem contact met ons op en wij brengen vrijblijvend een offerte voor u uit.
 

Uitbreiding groepenkast

In hoeverre uw groepenkast moet worden uitgebreid, is afhankelijk van uw huidige groepenkast en de inductiekookplaat die u gaat gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld de 1-fase inductie plaat van 7400w of de 3-fase (krachtstroom)van 11 kw of 13.6 kw. Benieuwd welke kookplaat u heeft en wat de kosten voor uw uitbreiding zijn? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Koken op inductie of gas

Als u een nieuwe keuken aanschaft is dit misschien wel de vraag waarbij u het langst stilstaat: kies ik voor inductie of gas? Zowel koken op inductie als op gas heeft diverse voordelen. Zo krijgen de meeste mensen van koken op gas meer de echte feeling van het koken. Dit komt onder andere door de vlammen in de pan. Daarnaast is het koken op gas goedkoper. Inductie is daarentegen duurder maar wel veiliger. Ook is een inductiekookplaat beter schoon te houden en is elektrisch koken sneller. De hitte intensiteit is makkelijker te verlagen of verhogen doordat de warmte met cijfers wordt aangegeven op de kookplaat. Dus: mensen die waarde hechten aan snel, veilig en schoon kiezen waarschijnlijk voor inductie. De echte keukenprinsen en -prinsessen onder ons zullen echter meer voelen voor koken op gas.

Soorten inductieplaten

Er zijn inductiekookplaten in alle soorten en maten. Er bestaan losse inductieplaten met één of meerdere pitten die u naast uw bestaande kookplaat kunt gebruiken. Daarnaast zijn er ingebouwde inductiekookplaten. Deze komen het meest voor. Ze hebben vier, vijf of zelfs zes pitten en zijn netjes ingebouwd in het werkblad van de keuken. Dan is er nog het verschil tussen een 1-fase inductiekookplaat en een 2- of 3-fase. Het verschil is dat een 1-fase kookplaat is aangesloten op een normaal stopcontact en dus een maximaal vermogen heeft van ongeveer 3600 watt. Een 2- of 3-fase kookplaat kan gebruik maken van meerdere fasen en heeft daarom meer vermogen. Hierdoor kan eten efficiënter en sneller verwarmd worden.

Advies over inductie

Heeft u na het lezen over de gemakken van een inductiekookplaat ook interesse? Neem contact met ons op en wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden.

Wat kost het om een inductieplaat te laten installeren?

Wat de kosten zijn voor het installeren van uw inductie kookplaat kunnen wij u niet op voorhand aangeven. Hiervoor maken wij graag geheel vrijblijvend een afspraak om bij u langs te komen en een vrijblijvende offerte uit te brengen.
BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?

06-41939368


WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG

08:00 - 17:30