LAADPAAL

Installatie laadpalen

Een laadpaal plaatsen bij jou thuis, op het werk? Bij Omega Techniek kijken we welke oplossing het meest geschikt is in jouw situatie.

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. We zien dan ook steeds vaker laadpalen langs de weg of bij huizen staan. Overweegt u zelf ook om een steentje bij te dragen aan het milieu en te kiezen voor een elektrische auto? Omega Technieken verzorgt graag de installatie van uw laadpaal en de uitbreiding die nodig is in de meterkast.

Wilt u niet gelijk in actie komen maar eerst goed inventariseren welke mogelijkheden, installateurs en prijskaartjes er zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Omega Technieken. Zo komt u niet voor onaangename verassingen te staan en kunnen wij u van de juiste informatie voorzien.
 

Voordeel van een laadpaal aan huis

Als u een elektrische auto heeft, is het natuurlijk luxe als u deze gewoon aan huis kunt opladen. Zo bent u ervan verzekerd dat u nooit thuis staat met een ‘lege’ auto. Daarnaast is een laadpaal aan huis ook goedkoper dan het gebruik van een publieke laadpaal. Het is namelijk zo dat het tarief dat u met de elektriciteitsleverancier hebt afgesproken doorgaans lager is dan wat aanbieders van publieke laadpalen rekenen. Tot slot hoeft u natuurlijk nooit bang te zijn dat de laadpaal bezet is. De paal is immers van u dus een laadpaalfile is niet aan de orde.

1-fase- of 3-faseaansluiting laadpalen

Waar nieuwere huizen vaak een 3-faseaansluiting hebben, geldt voor oudere huizen meestal een 1-faseaansluiting. Het verschil zit in de stroomsterkte van de aansluiting en het aantal fasedraden. De combinatie van het aantal aansluitingen en de stroomsterkte is bepalend voor het laadvermogen. Met een 3-faseaansluiting is een hoger maximaal laadvermogen mogelijk. Heeft u een 1-faseaansluiting maar wilt u graag een 3-faseaansluiting? In de meeste gevallen kan dat geregeld worden. Neem voor meer informatie en het kostenplaatje contact op met uw netwerkbeheerder.

Dynamic Load Balancing

Bang dat uw huisstroomnet overbelast raakt omdat u uw elektrische auto aan het opladen bent? Dan is de aanschaf van een Dynamic Load Balancing het overwegen waard. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat de stroom over alle apparaten eerlijk wordt verdeeld. Als u tegelijkertijd gebruik maakt van de oven, de wasmachine en de lichten in het hele huis dan zorgt dit systeem ervoor dat de laadstroom van de auto minder wordt zodat een stroomstoring wordt voorkomen.

Welke laadpaal moet ik kiezen?

Laadpalen zijn er in alle soorten en maten en de prijzen lopen uiteen. Wat voor paal wilt u? Wilt u een slimme laadpaal of juist niet? Welk model heeft uw voorkeur en is één aansluitpunt voldoende of gaat u liever voor twee aansluitpunten? Omega Technieken helpt u graag met het vinden van de antwoorden op deze vragen.

Wat zijn de kosten voor een laadpaal?

Wilt u een laadpaal laten plaatsen en bent u op zoek naar een installateur van elektrische laadpalen of wilt u goed advies? Wij bieden een uitstekende service en zijn de specialist op het gebied van installatie van elektrische laadpalen. Ons deskundige en ervaren team is u graag van dienst. Het plaatsen van een laadpaal is maatwerk waarbij de kosten niet direct van te voren bepaald kunnen worden. Neem contact op met Omega Technieken uit Deventer en vraag vrijblijvend een offerte aan voor het plaatsen van uw laadpaal.
BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?

06-41939368


WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG

08:00 - 17:30